Telecombedrijf Citymesh vult haar droneactiviteiten aan met de overname van het West-Vlaamse Drone Division.

Drone Division is naar eigen zeggen de Belgische marktleider voor visuele inspecties van infrastructuur en projecten met drones, bijvoorbeeld in de bouw en bij hoogspanningsleidingen. Het bedrijf gebuikt daarbij niet alleen drones, maar ook 3D-scanning en software zoals artificiële intelligentie om afwijkingen bij kritieke infrastructuur en industriële activa te detecteren.

Drone Division ontwikkelde eigen software en staat vooral sterk in het interpreteren en rapporteren van metingen met drones. ‘Citymesh heeft heel wat ervaring in het verzamelen en doorsturen van data, ook aan de hand van drones en sensoren. Maar door de overname van Drone Division halen we gespecialiseerde kennis over inspectiemethodiek en een klantgericht inspectieplatform in huis’, zegt Hans Similon van Citymesh Safety Drone. Het betreft een volledige overname van het voltallige team, inclusief het klantenbestand en assets.

Daarnaast vult Drone Division het aanbod van Citymesh ook aan omdat het sterker staat in het besturen van drones met piloten, terwijl Citymesh eerder inzet op het vanop afstand besturen ervan. Bijvoorbeeld, SENSE, het droneproject waarbij een safetydrone meteen kan vertrekken bij een noodoproep. Zo krijgen hulpdiensten een pak meer info over de situatie, en kunnen zij betere en snellere beslissingen nemen.

Het is al de vierde overname voor Citymesh dit jaar. Eerder ging het onder meer om extra spectrum in ons land via het inlijven van Dense Air Belgium. Citymesh bouwt samen met het Roemeense Digi het vierde mobiele net in België uit.

De Tijd en Het Nieuwsblad