De Aspiravi-groep versterkt haar aandeel in hernieuwbare energie op Curaçao met de ontwikkeling van een nieuw windpark. Dit nieuwe park, genaamd NuKoraal, is goed voor 5 extra turbines. Dit brengt de teller op het eiland op 20. 

Aspiravi-groep heeft een stevige geschiedenis op het eiland. In 2012 werden er twee windparken gerealiseerd in samenwerking met lokale partners: Tera Kora I en Playa Kanoa. Deze parken omvatten in totaal 10 windturbines.

In 2017 werd deze duurzame inspanning voortgezet met de toevoeging van een derde windpark, Tera Kora II, dat nog eens 5 windturbines aan de bestaande infrastructuur toevoegt. Op dit moment bestaat het totale aantal windturbines op Curaçao uit 15 stuks. Met een geïnstalleerd vermogen van 47,3 MW, voorzien deze windturbines jaarlijks 34.000 huishoudens van groene stroom. Ook verminderen ze de CO2-uitstoot op het eiland met wel 54.200 ton per jaar.

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar hernieuwbare energie op het eiland, heeft de Aspiravi-groep recentelijk groen licht gekregen voor de ontwikkeling van een vierde windpark: NuKoraal. De aanbouw van het park staat gepland in 2024.

NuKoraal, bestaande uit 5 extra windturbines, zal zich ten zuiden van de bestaande 15 turbines bevinden, langs de oostelijke kustlijn van Curaçao. Met een totaal geïnstalleerd vermogen van 22,5 MW zal NuKoraal opnieuw aanzienlijk bijdragen aan de groei van hernieuwbare energie op het eiland.

Bron: Aspiravi