Wattson geeft schoolgebouw te Genk een energieboost

27 augustus 2018 - Wattson voerde een doorlichting uit bij het Sint-Jozefinstituut in Genk inzake hun energieverbruik, dankzij diverse maatregelen kan de school haar CO2 uitstoot halveren en 35% energie besparen. Het bedrijf is een spin-off van 3E en gespecialiseerd in de studie, bouw, financiering en opvolging van energiebesparende maatregelen.

Op de school werden de stookolieketels vervangen door installaties op aardgas. In combinatie met een slimme sturing kan de school zo een kwart besparen op hun brandstofverbruik. De circuits zijn voorzien van een binnenvoeler en een buitenvoeler, zo is er in iedere klas een comfortabele temperatuur, of deze nu op het zuiden, dan wel op het noorden gericht is.

 

Daarnaast werd de TL-verlichting vervangen door zuinige ledverlichting. Tenslotte werden er zonnepanelen geplaatst, zo voorziet de school ook in eigen energieopwekking. Dankzij al deze maatregelen zal het Sint-Jozefinstituut 35% aan energie besparen en haar CO2-uitstoot halveren. De kostprijs van het project bedraagt 800.000 euro, dit wordt pre-gefinancierd door de projectontwikkelaar. De school betaald de investeringen terug op basis van de vermeden energiekosten. De terugverdientijd van het project wordt geschat op 14 jaar.

 

Vlaanderen investeert tevens 50.000 euro in het project, in ruil hiervoor zal de school leerlingen sensibiliseren.

 

Bron: VTM nieuws

 

 

wattson project school Genk from Nuhma on Vimeo.