Spectaculaire beelden: roosters van nieuwe Beringse afvaloven op hun plaats gezet

21 september 2018 - Op het industrieterrein Ravenshout in Beringen is Bionerga vrijdag gestart met de tweede fase van de bouw van de nieuwe Limburgse afvalverbrander, de biostoomcentrale. Met een indrukwekkende 700 tonskraan zijn de stalen verbrandingsroosters vrijdag op hun plaats gezet. De nieuwe biomstoomcentrale kan 200.000 ton afval per jaar verwerken en zal vanaf 2020 de oude afvaloven in Houthalen vervangen. Het gaat om een investering van 100 miljoen euro.

Nadat deze zomer de 36 meter hoge betonnen bunker voor het afval is gebouwd door de aannemers Houben-Strabag, is men deze week gestart met de installatie van de verbrandingsoven van het Italiaanse bedrijf Termomeccanica Ecologia.

De stalen modules van de roosteroven zijn van Zwitserse makelij. Het bedrijf Revitec heeft de 62 ton zware modules gebouwd die nu netjes op hun plaats zijn gezet. “Deze stalen elementen staan buiten achter de betonnen bunker”, zegt directeur Philip Peeters van Bionerga. “Eens alle onderdelen geplaatst zijn, wordt het gebouw rond de installatie gezet.” De volgende grote klus wordt de installatie van de boiler begin volgend jaar en daarna de plaatsing van de 62 meter hoge schouw in maart.

Bron: Het Belang van Limburg -  21 september 2018

Bron: TVL - 21 september 2018