SOLiTHOR, toonaangevend op het gebied van solid-state lithiumbatterijen – vastestofbatterijen – van de volgende generatie richt een Europees kenniscentrum op voor deze spitstechnologie in de vestiging van Punch Powertrain te Sint-Truiden. Hierdoor beschikt het bedrijf over 3.000 vierkante meter fabrieksterrein met uitstekende faciliteiten, waaronder 7 testruimten die volgens een zeer hoge norm zijn gebouwd. SOLiTHOR zal de fabriek in januari 2023 betrekken en start later dat jaar met de preproductie van haar solid-state celtechnologie.

Huw Hampson-Jones, oprichter en CEO: “SOLiTHOR kan nu snel overgaan tot opschaling van de productie van de solid-state lithiumbatterijen met de steun van haar investeerders. Dit betekent dat we verder gaan met de commercialisering van onze cel- en batterijsysteemtechnologie. Dit is niet alleen voor België, maar voor heel Europa een belangrijke stap vooruit en betekent dat we minder afhankelijk zijn van Azië of de Verenigde Staten.”

De nieuwe fabriek zal het bedrijf in staat stellen haar productie de komende 3 jaar op te schalen om proof of concept batterijmodules en -systemen te bouwen, alsmede prototypebatterijen voor fabrikanten van elektrische voertuigen en de luchtvaartsector. Vastestofbatterijen kunnen het bereik van vliegtuigen namelijk vergroten met een factor 30. In de toekomst zal een vliegtuig van Parijs naar Londen kunnen vliegen met één laadbeurt.

Bekijk via volgende link het interview met Fanny Bardé, CTO van SOLiTHOR.

Bronnen: Kanaal Z & Solithor