Opnieuw 4 % dividend voor meer dan 2.400 coöperanten in windenergie

Antwerpen, 2 juni 2017 - Aspiravi Samen CVBA keert opnieuw aan meer dan 2.400 coöperanten een mooi dividend van 4% uit voor hun investering in hernieuwbare energie. De coöperatieve vennootschap draagt bij tot de bouw van windturbines in Vlaanderen. De coöperanten ontvangen dus niet enkel jaarlijks een mooi dividend voor hun spaargeld, maar bouwen samen ook aan een meer duurzame samenleving. Een 130-tal personen zijn vandaag aanwezig op de 5de Algemene Vergadering van de coöperatieve vennootschap.

Vandaag beslist de Algemene Vergadering van Aspiravi Samen CVBA om 4% dividend uit te keren aan haar coöperanten voor hun investering in hernieuwbare energie. Met de middelen die door de coöperanten van Aspiravi Samen CVBA zijn samengebracht, werden windparken gerealiseerd door Aspiravi NV in Izegem, Diest-Bekkevoort, Brecht-Wuustwezel-Hoogstraten, Perwez, Dendermonde, Brugge, Haaltert, Assenede en Hoogstraten.

Sinds de oprichting in 2010 kende Aspiravi Samen jaarlijks een gestage groei, zowel in aantal coöperanten als in kapitaal. Bij het afsluiten van het 5de volledige werkjaar op 31 december 2016, telde de coöperatie meer dan 2.400 leden en een totaal kapitaal van 6,6 mio €. Ruim meer dan de helft van de aandeelhouders bezit het maximum van 24 deelbewijzen per persoon. Nog eens +/-15 % heeft 20 aandelen per persoon aangekocht.

De coöperanten van Aspiravi Samen ontvangen niet alleen jaarlijks een mooi dividend voor hun investering in hernieuwbare energie, maar bouwen ook mee aan een duurzame samenleving en leveren zo een belangrijke bijdrage tot het realiseren van de klimaatdoelstellingen. Aspiravi Samen cvba hecht veel belang aan haar coöperatieve werking en organiseert ook interessante activiteiten voor haar coöperanten. Sinds maart 2015 is er ook een nieuw voordeel voor de coöperanten door de mogelijkheid lokaal geproduceerde, groene stroom aan te kopen aan een voordelig tarief bij Aspiravi Energy. Bovendien steunt elke klant van Aspiravi Energy automatisch een goed doel via het Kinderarmoedefonds.

Intekenen in Aspiravi Samen cvba kan nog steeds en dit tot 14 oktober 2017. 125 € per aandeel, met een maximum van 24 aandelen per persoon. Inschrijven kan via de website www.aspiravi-samen.be.