Nieuw windpark te Riemst/Bilzen zet deuren open voor het publiek

Limburg win(d)t nam op zondag 1 oktober deel aan Open Bedrijvendag en zette de deuren van haar bouwwerf in Riemst/Bilzen wijd open. Ook dit jaar konden we opnieuw rekenen op een groot bezoekersaantal met interesse voor windenergie. Enkel dagen eerder kregen al 300 enthousiaste kinderen van de lagere scholen in Riemst en Bilzen de primeur om als eerste het windpark te bezoeken. De leerlingen ontdekten niet alleen alles over windenergie, maar maakten ook een virtuele klim in een windmolen.

Nadat vorige week de aanlevering van de eerste grote onderdelen van de windturbines van Limburg win(d)t NV vlot is verlopen en de stukken veilig op de bouwwerf geleverd zijn, kan de eigenlijke opbouw van de windturbines langs de gemeentegrens van Riemst en Bilzen starten.

Het windpark zal een totaal geïnstalleerd vermogen van 10,4 MW hebben en groene stroom produceren voor 7.500 gezinnen. Dit nieuwe windpark levert zo een mooie bijdrage aan een meer duurzame samenleving. Bovendien draagt het bij tot de realisatie van het TACO2-plan van de Provincie Limburg en het Europees Burgemeestersconvenant dat beide gemeenten ondertekend hebben.