Bezoek de Rentel windturbines voor ze op zee worden geïnstalleerd

20 april 2018 - Op dit moment bouwt het Rentel windpark haar windturbines in de haven van Oostende. Om ze daarna op zee te installeren. Ben je benieuwd hoe een windturbine er van dichtbij uitziet? Of wil je meer weten over windenergie op zee? Bezoek onze werf op 6 mei 2018 tijdens Open Wervendag. Want binnenkort staan onze windturbines op zee. Mis deze unieke kans dus niet.

Ontdek hoe je een windpark op zee bouwt

Tijdens Open Wervendag is de assemblage-werf van het Rentel windpark toegankelijk voor het grote publiek. Je kan op je eigen tempo tussen de toren-onderdelen, gondels en bladen wandelen. 

Via een wandelparcours ontdek je hoe het Rentel windpark op zee wordt gebouwd. Wat er allemaal bij komt kijken. En welke uitdagingen onze ingenieurs moeten overwinnen om dit doel te bereiken. 

Educatief parcours voor kinderen

Hernieuwbare energie is de toekomst. Daarom wil Rentel de jongsten al laten kennismaken met energie op zee. Tijdens Open Wervendag vertelt Otto de Otary de kinderen op een speelse wijze over hernieuwbare energie. 

Hoeveel voetbalvelden beslaat het Rentel windpark op zee? En hoeveel smartphones kan je opladen met deze energie? Dit kom je allemaal te weten dankzij Otto's wist-je-datjes langs het wandelparcours. En als je echt goed oplet, kan je misschien wel een leuk gadget winnen. 

Praktische informatie

De Open Wervendag vindt plaats op zondag 6 mei 2018. Tussen 10u en 17u kan je de windturbine-onderdelen van het Rentel windpark gratis en zonder inschrijving bezoeken in de haven van Oostende. De ingang van de werf bevindt zich ter hoogte van de Vismijnlaan.

Langs een afgezet wandelparcours staan de onderdelen van de windturbines voor je uitgestald. De rest van de werf blijft operationeel. Je hebt geen specifieke veiligheidskledij nodig. Trek wel zeker stevige schoenen aan.

Meer informatie: http://www.rentel.be/nl/openwervendag