Aspiravi Energy scoort hoog in het jaarlijks klassement met energieleveranciers van Greenpeace, het is één van de beste en meest groene energieleveranciers van België. En daar zijn we erg trots op! Dit werd namelijk door Greenpeace in haar jaarlijks klassement met energieleveranciers gepubliceerd. Bij het opstellen van het klassement houdt Greenpeace rekening met de productiecijfers, de energiemix, het aankoopbeleid en de investeringen van de stroomleveranciers.

Aspiravi Energy werd met een score van 19 op 20 als uiterst ecologisch verantwoord beoordeeld als leverancier van groene energie in Vlaanderen en bij uitbreiding gans België. Die score heeft Aspiravi Energy onder meer te danken aan de blijvende investeringen van de Aspiravi-groep in windenergie op land en in zee. Wat Aspiravi Energy zo uniek maakt, is dat u als klant niet alleen het milieu en de lokale economie ondersteunt, maar ook een sociaal goed doel. U schenkt immers een bijdrage van minimaal 1 euro per MWh verbruikte energie aan Een Hart voor Limburg of het Kinderarmoedefonds.

Bij het opstellen van het klassement houdt Greenpeace rekening met de productiecijfers, de energiemix, het aankoopbeleid en de investeringen van de stroomleveranciers. Op die manier wil Greenpeace vermijden dat stroomleveranciers zich groener voorstellen dan ze werkelijk zijn. Aspiravi Energy werd  met een score van 19 op 20 als uiterst ecologisch verantwoord beoordeeld als leverancier van groene energie in Vlaanderen en bij uitbreiding gans België.

“Aspiravi Energy haalt een zeer goede score dankzij forse investeringen in windenergie op zee en op land. Aspiravi produceert zelf ruim voldoende elektriciteit om alle klanten van echt groene energie te voorzien en rekent hiervoor voornamelijk op windenergie, aangevuld met biomassa.”

De volledige ranking volgens Greenpeace vindt u hier.

Bron: Mijn groene stroom by Greenpeace