4% dividend voor 6.000 coöperanten in windenergie

Hasselt, 26 mei 2017 - Limburg wind cvba keert aan haar meer dan 6.000 coöperanten opnieuw een mooi dividend van 4% uit voor hun investering in hernieuwbare energie. Sinds 2010 heeft de coöperatieve vennootschap bijgedragen tot de bouw van windturbines in de provincie Limburg. Zo ontvangen de intussen 6.000 coöperanten van Limburg wind cvba jaarlijks niet enkel een mooi rendement voor hun spaargeld, maar bouwen ze samen ook aan een duurzaam Limburg. Meer dan 250 coöperanten waren vandaag in Hasselt aanwezig op de 7de Algemene Vergadering.

Sinds de oprichting in mei 2010 kende Limburg wind cvba een opmerkelijke groei, zowel in aantal coöperanten als in kapitaal. Bij het afsluiten van het 7de boekjaar op 31/12/2016 telde de coöperatie 5.997 aandeelhouders en een totaal kapitaal van 16 mio €.

Vandaag besliste de Algemene Vergadering om 4% dividend uit te keren aan haar coöperanten voor hun investering in hernieuwbare energie. Met de middelen die door de coöperanten van Limburg wind cvba zijn samengebracht, realiseerde Limburg win(d)t NV en Lommel win(d)t NV windparken in Beringen, DilsenStokkem, Genk, Halen-Diest, Ham, Hasselt, Lommel, Lummen, Maaseik, Maasmechelen, Riemst en Tessenderlo.

De coöperanten van Limburg wind cvba ontvangen jaarlijks niet enkel een mooi dividend voor hun investering in hernieuwbare energie, maar bouwen ook mee aan een duurzame samenleving en leveren een belangrijke bijdrage tot een klimaatneutraal Limburg tegen 2050. Limburg wind cvba organiseert voor haar coöperanten op regelmatige basis interessante aandeelhoudersactiviteiten. Sinds maart 2015 kunnen de coöperanten ook groene stroom aankopen aan een voordelig tarief bij Aspiravi Energy. Bovendien steunt elke klant van Aspiravi Energy automatisch een goed doel via de organisatie Een Hart voor Limburg.