Limburg wind cv keert aan haar bijna 7.200 burger-coöperanten opnieuw een mooi dividend van 3,75% uit voor hun investering in hernieuwbare energie. Sinds haar oprichting in 2010 heeft de coöperatieve vennootschap bijgedragen tot duurzaamheid en draagvlak in Limburg: niet alleen ondersteunt de cv de bouw van windturbines in de provincie, maar haar burger-coöperanten ontvangen nu al voor het 11de jaar op rij een erg mooi jaarlijks dividend voor hun investering in windenergie in hun provincie.

11 jaar op rij mooi dividend voor wie investeert in windenergie in Limburg

Sinds de oprichting in mei 2010 kende Limburg wind cv een opmerkelijke groei, zowel in aantal coöperanten als in kapitaal. Eind mei 2021 telt de coöperatieve vennootschap bijna 7.200 burger-coöperanten en een totaal kapitaal van 19,6 miljoen euro.

De Algemene Vergadering van Limburg wind cv, die wegens uitzonderlijke omstandigheden in het kader van COVID-19 volledig digitaal verliep, besliste vandaag om opnieuw 3,75% dividend uit te keren aan haar burgercoöperanten voor hun investering in hernieuwbare energie in het werkjaar 2020. Sinds haar oprichting keert de cv nu voor het 11de jaar op rij een mooi dividend aan haar burger-coöperanten uit.

Met de middelen die door de burger-coöperanten van Limburg wind cv zijn samengebracht, realiseerden Aspiravi nv, Limburg win(d)t nv en Lommel win(d)t nv reeds windparken in Beringen, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Halen, Ham, Hasselt, Lommel, Lummen, Maaseik, Maasmechelen, Riemst en Tessenderlo. Vandaag worden 53 van de 124 windturbines in de provincie (43%) uitgebaat door Aspiravi nv, Limburg win(d)t nv en Lommel win(d)t nv. Deze 53 windturbines produceren groene stroom voor het gemiddeld jaarlijks verbruik van 70.000 gezinnen. Dit en volgend jaar wordt het ge nvesteerde kapitaal via de co peratieve vennootschap gebruikt voor de realisatie van nieuwe windenergieprojecten in Ham, Diepenbeek, Genk en Lommel.

De burger-coöperanten van Limburg wind cv, in hoofdzaak omwonenden van windenergieprojecten van de Aspiravi-groep, ontvangen jaarlijks niet enkel een mooi dividend voor hun investering in hernieuwbare energie, maar bouwen ook mee aan een duurzame samenleving. Bovendien leveren ze een belangrijke bijdrage tot een klimaatneutraal Limburg tegen 2050 en zorgen ze voor groeiend draagvlak voor windenergieprojecten.

Sinds maart 2015 kunnen de burger-coöperanten ook lokaal geproduceerde, groene stroom aankopen aan een voordelig tarief bij Aspiravi Energy of hun met zonnepanelen opgewekte stroom verkopen via Aspiravi Energy. Bovendien steunt elke klant van Aspiravi Energy nv automatisch een goed doel om energie- en kinderarmoede tegen te gaan.

Bron beeld: Limburg Wind cv