3,75% dividend voor meer dan 7.000 burger-coöperanten
10e jaar op rij mooi dividend voor wie investeert in windenergie in Limburg

29 mei 2020 - Limburg wind cv keert aan haar meer dan 7.000 burger-coöperanten opnieuw een mooi dividend van 3,75% uit voor hun investering in hernieuwbare energie. Sinds haar oprichting in 2010 heeft de coöperatieve vennootschap bijgedragen tot duurzaamheid en draagvlak in Limburg: niet alleen ondersteunt de cv de bouw van windturbines in de provincie, maar haar burger-coöperanten ontvangen nu al voor het 10de jaar op rij een erg mooi jaarlijks dividend.

Sinds de oprichting in mei 2010 kende Limburg wind cv een opmerkelijke groei, zowel in aantal coöperanten als in kapitaal. Eind mei 2020 telt de coöperatieve vennootschap meer dan 7.000 aandeelhouders en een totaal kapitaal van 19,2 miljoen euro.

De Algemene Vergadering van Limburg wind cv, die wegens uitzonderlijke omstandigheden in het kader van COVID-19 volledig digitaal verliep, besliste vandaag om opnieuw 3,75% dividend uit te keren aan haar burgercoöperanten voor hun investering in hernieuwbare energie in het werkjaar 2019. Sinds haar oprichting keert de cv nu voor het 10de jaar op rij een mooi dividend aan haar burger- coöperanten uit. Wie van bij aanvang in 2010 mee investeerde, heeft op vandaag reeds 45% van zijn investering via dividend terug ontvangen!

Met de middelen die door de burger-coöperanten van Limburg wind cv zijn samengebracht, realiseerden Aspiravi nv, Limburg win(d)t nv en Lommel win(d)t nv reeds windparken in Beringen, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Halen, Ham, Hasselt, Lommel, Lummen, Maaseik, Maasmechelen, Riemst en Tessenderlo. Vandaag worden 54 van de 117 windturbines in de provincie (46%) uitgebaat door Aspiravi nv, Limburg win(d)t nv en Lommel win(d)t nv. Dit en volgend jaar wordt het geïnvesteerde kapitaal via de coöperatieve vennootschap gebruikt voor de realisatie van nieuwe windenergieprojecten in Ham, Diepenbeek en Genk.

De burger-coöperanten van Limburg wind cv, in hoofdzaak omwonenden van windenergieprojecten, ontvangen jaarlijks niet enkel een mooi dividend voor hun investering in hernieuwbare energie, maar bouwen ook mee aan een duurzame samenleving. Bovendien leveren ze een belangrijke bijdrage tot een klimaatneutraal Limburg tegen 2050en zorgen ze voor groeiend draagvlak voor windenergieprojecten. 

Sinds maart 2015 kunnen de burger-coöperanten ook lokaal geproduceerde, groene stroom aankopen aan een voordelig tariefbij Aspiravi Energy nv. Bovendien steunt elke klant van Aspiravi Energy nv automatisch een goed doel om energie- en kinderarmoede tegen te gaan.