3,75% dividend voor 6.775 coöperanten in windenergie
Burgers bouwen aan draagvlak en een duurzaam Limburg

31 mei 2019 - Limburg wind cvba keert aan haar 6.775 burger-coöperanten opnieuw een mooi dividend van 3,75% uit voor hun investering in hernieuwbare energie. Sinds haar oprichting in 2010 heeft de coöperatieve vennootschap bijgedragen tot duurzaamheid en draagvlak in Limburg: niet alleen ondersteunt de cvba de bouw van windturbines in de provincie, maar haar burger-coöperanten ontvangen ook reeds 9 jaar op rij onafgebroken jaarlijks een erg mooi rendement.

Sinds de oprichting in mei 2010 kende Limburg wind cvba een opmerkelijke groei, zowel in aantal coöperanten als in kapitaal. Eind mei 2019 telt de coöperatie 6.775 aandeelhouders en een totaal kapitaal van 18,1 mio €. 

De Algemene Vergadering van de cvba besliste vandaag in Genk om opnieuw 3,75% dividend uit te keren aan haar burger-coöperanten voor hun investering in hernieuwbare energie in het werkjaar 2018. Sinds haar oprichting heeft de cvba reeds 9 jaar op rij onafgebroken jaarlijks een mooi dividend aan haar burgercoöperanten uitgekeerd. Wie van bij aanvang in 2010 het max. bedrag investeerde, heeft op vandaag reeds 1.125 € dividend ontvangen! 

Met de middelen die door de burger-coöperanten van Limburg wind cvba zijn samengebracht, realiseerden Limburg win(d)t nv en Lommel win(d)t nv reeds windparken in Beringen, Bilzen, Dilsen-Stokkem, Genk, Halen- Diest, Ham, Hasselt, Lommel, Lummen, Maaseik, Maasmechelen, Riemst en Tessenderlo. Vandaag worden 54 van de 117 windturbines in de provincie (46%) uitgebaat door Limburg win(d)t nv en Lommel win(d)t nv. 

De burger-coöperanten van Limburg wind cvba, in hoofdzaak omwonenden van windenergieprojecten, ontvangen jaarlijks niet enkel een mooi dividend voor hun investering in hernieuwbare energie, maar bouwen ook mee aan een duurzame samenleving. Bovendien leveren ze een belangrijke bijdrage tot een klimaatneutraal Limburg tegen 2050 en zorgen ze voor groeiend draagvlak voor windenergieprojecten. 

Sinds maart 2015 kunnen de burger-coöperanten ook lokaal geproduceerde, groene stroom aankopen aan een voordelig tarief bij Aspiravi Energy nv. Bovendien steunt elke klant van Aspiravi Energy nv automatisch een goed doel via de organisatie Een Hart voor Limburg. 

Limburg wind cvba organiseert voor haar coöperanten op regelmatige basis ook interessante aandeelhoudersactiviteiten. Zo konden de 300 aanwezigen vandaag een geleid bezoek brengen aan de Thor Central in Genk. De rondleiding ‘ZEG EENS WATT’, is een interactieve ‘Energytour’ waarbij straffe mijnanekdotes gecombineerd worden met boeiende weetjes over energie. De aanwezige coöperanten kregen ook een exclusieve blik ‘behind the scenes’ van Thor Central, het hoofdgebouw van Thor Park. Het was een verrassende tour die elkeen deed bruisen van energie! 

Het maximum aantal deelbewijzen wordt vanaf 1 juli 2019 opgetrokken van 24 naar 26 deelbewijzen per persoon. 

Intekenen in Limburg wind cvba kan nog steeds en dit tot en met 23 oktober 2019, aan 125 € per deelbewijs. Dat kan via de website www.limburgwind.be.