3,5 % dividend voor meer dan 3.200 coöperanten in windenergie
Burgers bouwen aan draagvlak en een duurzame samenleving

7 juni 2019 - Aspiravi Samen cvba keert aan haar meer dan 3.200 burger-coöperanten opnieuw een mooi dividend van 3,5% uit voor hun investering in hernieuwbare energie voor het voorbije werkjaar 2018. De coöperatieve vennootschap draagt bij tot de bouw van windturbines in Vlaanderen. De burger-coöperanten ontvangen niet enkel jaarlijks een mooi dividend, maar zorgen ook voor draagvlak voor hernieuwbare energieprojecten en bouwen aan een meer duurzame samenleving.

De Algemene Vergadering van Aspiravi Samen cvba heeft vanavond beslist om 3,5% dividend uit te keren aan haar burger-coöperanten voor hun investering in hernieuwbare energie. Met de middelen die door de coöperanten van Aspiravi Samen cvba zijn samengebracht, werden windparken gerealiseerd door Aspiravi nv in Izegem, Diest-Bekkevoort, Brecht-Wuustwezel-Hoogstraten, Perwez, Dendermonde, Brugge, Haaltert, Assenede, Hoogstraten, Zele en op linker- en rechteroever in de Antwerpse haven. 

Sinds de oprichting in 2010 kende Aspiravi Samen cvba jaarlijks een gestage groei, zowel in aantal coöperanten als in kapitaal. Eind mei 2019 telde de coöperatie meer dan 3.200 burger-coöperanten en een totaal kapitaal van 8,5 mio €. 

De burger-coöperanten van Aspiravi Samen, in hoofdzaak omwonenden van windenergieprojecten, ontvangen niet alleen jaarlijks een mooi dividend voor hun investering in hernieuwbare energie, maar bouwen ook mee aan een duurzame samenleving. Bovendien leveren ze een belangrijke bijdrage tot het creëren van draagvlak voor hernieuwbare energieprojecten in hun buurt en tot het realiseren van de klimaatdoelstellingen. Aspiravi Samen cvba hecht veel belang aan haar coöperatieve werking en heeft het voorbije werkjaar tal van interessante activiteiten voor haar coöperanten georganiseerd. Sinds maart 2015 is er ook een bijkomend voordeel voor de burger-coöperanten: de mogelijkheid om lokaal geproduceerde, groene stroom aan te kopen aan een voordelig tarief bij Aspiravi Energy nv. Bovendien steunt elke klant van Aspiravi Energy nv automatisch een goed doel via het Kinderarmoedefonds.

Het maximum aantal deelbewijzen wordt vanaf 1 juli 2019 opgetrokken van 24 naar 26 deelbewijzen per persoon. Intekenen in Aspiravi Samen cvba kan nog steeds en dit tot en met 4 oktober 2019, aan 125 € per deelbewijs. Dat kan via de websitewww.aspiravi-samen.be