3,25% dividend voor 3.500 burger-coöperanten
Burgers bouwen aan draagvlak voor lokale windenergieprojecten

5 juni 2020 – Aspiravi Samen cv keert aan haar bijna 3.500 burger-coöperanten opnieuw een mooi dividend van 3,25% uit voor hun investering in hernieuwbare energie. Sinds haar oprichting heeft de coöperatieve vennootschap bijgedragen tot duurzaamheid en draagvlak voor lokale windenergieprojecten: niet alleen ondersteunt de cv de bouw van windturbines, maar haar burgercoöperanten ontvangen nu al voor het 8ste jaar op rij een erg mooi jaarlijks dividend.

Sinds de oprichting in mei 2010 kende Aspiravi Samen cv een opmerkelijke groei, zowel in aantal coöperanten als in kapitaal. Eind mei 2020 telt de coöperatieve vennootschap bijna 3.500 aandeelhouders en een totaal kapitaal van 9,2 miljoen euro. 

De Algemene Vergadering van Aspiravi Samen cv, die wegens uitzonderlijke omstandigheden in het kader van COVID-19 volledig digitaal verliep, besliste vandaag om 3,25% dividend uit te keren aan haar burgercoöperanten voor hun investering in hernieuwbare energie in het werkjaar 2019. Sinds haar oprichting keert de cv nu voor het 8ste jaar op rij een mooi dividend aan haar burger-coöperanten uit. Wie van bij aanvang mee investeerde, heeft op vandaag reeds 32% van zijn investering via dividend terug ontvangen! 

Met de middelen die door de burger-coöperanten van Aspiravi Samen cv zijn samengebracht, realiseert de Aspiravi-groep hernieuwbare energieprojecten die bijdragen tot een duurzame samenleving. Dit en volgend jaar wordt het geïnvesteerde kapitaal via de coöperatieve vennootschap o.a. gebruikt voor de realisatie van nieuwe windenergieprojecten in Diest, Laarne en Héron-Fernelmont. 

De burger-coöperanten van Aspiravi Samen cv, in hoofdzaak omwonenden van windenergieprojecten, ontvangen jaarlijks niet enkel een mooi dividend voor hun investering in hernieuwbare energie, maar bouwen ook mee aan een duurzame samenleving. Bovendien zorgen ze voor groeiend draagvlak voor windenergieprojecten. 

Sinds maart 2015 kunnen de burger-coöperanten ook lokaal geproduceerde, groene stroom aankopen aan een voordelig tarief bij Aspiravi Energy nv. Bovendien steunt elke klant van Aspiravi Energy nv automatisch een goed doel om energie- en kinderarmoede tegen te gaan.  

Geïnteresseerden kunnen intekenen in Aspiravi Samen cv voor maximum 26 aandelen van €125. Dat kan via de website www.aspiravi-samen.be.