De Limburgse gemeenten en Laakdal investeren in duurzaamheid, energie en innovatie

Nuhma werkt namens de Limburgse gemeenten aan duurzaamheid, energie en innovatie via gerichte participaties. Leidraad is de maatschappelijke meerwaarde voor de gemeenschap in het algemeen en Limburg in het bijzonder. Daarnaast ontvangen de gemeenten die lid zijn ieder jaar een dividend.

Weldoordachte totaalvisie

Nuhma investeert vooral in toepassingen van hernieuwbare energie zoals C-Power, Aspiravi en Bionerga. Nuhma ondersteunt daarbij ook initiatieven rond innovatie zoals 3E en het Wetenschapspark Limburg. Nuhma werd opgericht in 2001 als de nutsholding van de Limburgse gemeenten.

De gemeenten zijn de aandeelhouders en leveren samen met Nuhma een belangrijke bijdrage aan het CO2-neutraal maken van onze provincie tegen 2020. Vandaag levert Nuhma al meer dan een derde van de Limburgse residentiƫle energie als groene energie. Nuhma streeft ernaar om tegen 2020 te zorgen dat minstens 50% van de Limburgse residentiƫle energie groene energie is.

Over de loop der jaren ontwikkelde Nuhma een weldoordachte totaalvisie waarbij investeringen in duurzaamheid, energie en innovatie centraal staan. Via Nuhma participeren de Limburgse gemeenten in activiteiten en projecten die resulteren in een maatschappelijke meerwaarde.

Slagkrachtige structuur

Naast deze investeringen is er ook nog ruimte om de gemeenten jaarlijks een dividend uit te reiken. De 44 gemeenten vormen samen de algemene vergadering van Nuhma. Een raad van bestuur staat in voor het beheer van de participatieportefeuille. De verschillende projecten van Nuhma zijn schakels in een totaalvisie, die mekaar onderling versterken en die gericht zijn op duurzaamheid, energie en innovatie.

Smart Cities

Biodiversiteit

Overheid is essentieel

Afval als grondstof

Grijs of Groen Limburg?

Visie Nuhma in beeld


Opbouw windmolen


Quinta Essentia