Opnieuw 4 % dividend voor meer dan 1.800 coöperanten in windenergie

Antwerpen, 3 juni 2016 - Aspiravi Samen CVBA keert opnieuw aan meer dan 1.800 coöperanten een mooi dividend van 4% uit voor hun investering in hernieuwbare energie. De coöperatieve vennootschap draagt bij tot de bouw van windturbines in Vlaanderen. De coöperanten ontvangen dus niet enkel jaarlijks een mooi dividend voor hun spaargeld, maar bouwen samen ook aan een meer duurzame samenleving. 150 coöperanten zijn vandaag aanwezig op de 4de Algemene Vergadering van de coöperatieve vennootschap.

Vandaag beslist de Algemene Vergadering van Aspiravi Samen CVBA om 4% dividend uit te keren aan haar coöperanten voor hun investering in hernieuwbare energie. Met de middelen die door de coöperanten van Aspiravi Samen CVBA zijn samengebracht, werden windparken gerealiseerd door Aspiravi NV in Izegem, Diest-Bekkevoort, Brecht-Wuustwezel-Hoogstraten, Perwez, Dendermonde, Brugge, Haaltert en Assenede.

 

Sinds de oprichting in 2010 kende Aspiravi Samen jaarlijks een gestage groei, zowel in aantal coöperanten als in kapitaal. Bij het afsluiten van het 4de volledige werkjaar op 31.12.15, telde de coöperatie 1.808 leden en een totaal kapitaal van 4,9 mio €. Ruim meer dan de helft van de aandeelhouders (62%) bezit het maximum van 24 deelbewijzen per persoon. Nog eens 14,3% heeft 20 aandelen per persoon aangekocht.

 

De coöperanten van Aspiravi Samen ontvangen niet alleen jaarlijks een mooi dividend voor hun investering in hernieuwbare energie, maar bouwen ook mee aan een duurzame samenleving en leveren zo een belangrijke bijdrage tot het realiseren van de klimaatdoelstellingen. Aspiravi Samen cvba hecht veel belang aan haar coöperatieve werking en heeft het voorbije werkjaar tal van interessante activiteiten voor haar coöperanten georganiseerd. Sinds maart 2015 is er ook een nieuw voordeel voor de coöperanten door de mogelijkheid lokaal geproduceerde, groene stroom aan te kopen aan een voordelig tarief bij Aspiravi Energy. Bovendien steunt elke klant van Aspiravi Energy automatisch een goed doel via het Kinderarmoedefonds.

 

Intekenen in Aspiravi Samen cvba kan nog steeds en dit tot 14 oktober 2016, aan 125 € per deelbewijs, met een maximum van 24 deelbewijzen per persoon. Dat kan via de website http://www.aspiravi-samen.be.

Smart Cities

Biodiversiteit

Overheid is essentieel

Afval als grondstof

Grijs of Groen Limburg?

Visie Nuhma in beeld


Opbouw windmolen


Quinta Essentia