4% dividend voor meer dan 5.800 coöperanten in windenergie

Hasselt, 27 mei 2016 - Limburg wind cvba keert aan haar 5.804 coöperanten opnieuw een mooi dividend uit van 4% voor hun investering in hernieuwbare energie. Sinds 2010 heeft de coöperatieve vennootschap bijgedragen tot de bouw van 44 van de 97 windturbines in de provincie Limburg. Meer dan 250 coöperanten waren vandaag in Hasselt aanwezig op de 6de Algemene Vergadering.

Sinds de oprichting in mei 2010 kende Limburg wind cvba een opmerkelijke groei, zowel in aantal coöperanten als in kapitaal. Bij het afsluiten van het 6de boekjaar op 31/12/2015 telde de coöperatie 5.827 aandeelhouders en een totaal kapitaal van bijna 15,6 mio €. Ruim 66% van de aandeelhouders bezit het maximum van 24 deelbewijzen per persoon. Nog eens 16% heeft 20 aandelen per persoon aangekocht.

Vandaag besliste de Algemene Vergadering om 4% dividend uit te keren aan haar coöperanten voor hun investering in hernieuwbare energie. Met de middelen die door de coöperanten van Limburg wind cvba zijn samengebracht, realiseerde Limburg win(d)t NV en Lommel win(d)t NV windparken in Beringen, Dilsen-Stokkem, Genk, Halen-Diest, Ham, Hasselt, Lommel, Lummen, Maaseik, Maasmechelen en Tessenderlo.

De coöperanten van Limburg wind cvba ontvangen niet enkel een mooi dividend voor hun investering in hernieuwbare energie, maar bouwen ook mee aan een duurzame samenleving en leveren een belangrijke bijdrage tot een klimaatneutraal Limburg tegen 2020. Sinds maart 2015 kunnen de coöperanten ook groene stroom aankopen aan een voordelig tarief bij Aspiravi Energy. Bovendien steunt elke klant van Aspiravi Energy automatisch een goed doel via de organisatie Een Hart voor Limburg. Tot slot organiseert Limburg wind cvba voor haar coöperanten op regelmatige basis diverse aandeelhoudersactiviteiten.

Smart Cities

Biodiversiteit

Overheid is essentieel

Afval als grondstof

Grijs of Groen Limburg?

Visie Nuhma in beeld


Opbouw windmolen


Quinta Essentia