Nieuwe exploitatiemaatschappij TVL heet De Buren

Op 30 november start NV De Buren een nieuwe nationale televisiezender rond stad, streek en land onder de naam Evenaar. NV De Buren is de nieuwe exploitatiemaatschappij van TV Limburg maar ook van de regionale zenders ATV in Antwerpen en TV Oost in Oost-Vlaanderen. De nieuwsredacties blijven onafhankelijk van elkaar werken zoals voorheen.

TV Limburg, ATV uit Antwerpen en TV Oost uit Oost-Vlaanderen worden voortaan samen geëxploiteerd door NV De Buren. Er komt echter geen samenvoeging van de werkplaatsen, elke regionale redactie blijft onafhankelijk werken, vanuit hun eigen zendgebied. Op gebied van sales en marketing gaan de zenders wel samenwerken, zo kunnen ze niet enkel de kosten drukken maar ook in deze domeinen professioneler gaan werken.

 

De Evenaar

De Buren start tevens een nieuwe zender: Evenaar. De kijkers kunnen hier terecht voor programma’s over stad, streek en land met linken naar bestemmingen in het buitenland. Het wordt dus een internationaal concept, vermengd met regionale content, met andere woorden een mix van Vlaanderen Vakantieland en National Geographic. De zender wakkert de reislust aan met vakantiegevoel à volonté en elk uur een nieuw avontuur. Kijken naar Evenaar kan op kanaal 51 van Telenet.

Smart Cities

Biodiversiteit

Overheid is essentieel

Afval als grondstof

Grijs of Groen Limburg?

Visie Nuhma in beeld


Opbouw windmolen


Quinta Essentia